Paulien Pistor wordt algemeen directeur PWN

Per 1 juli is Paulien Pistor benoemd tot algemeen directeur van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN. Pistor was eerder werkzaam bij Waternet, waar zij directeur Strategie & Transitie was tot augustus 2020. Ook is zij werkzaam geweest bij de Gemeentewaterleidingen Amsterdam en ook nog eerder bij PWN.

Het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf had de afgelopen anderhalf jaar een ad interim directeur aan het roer: Ria Doedel. Zij verving Joke Cuperus, die na conflicten in de top van het drinkwaterbedrijf, ontevredenheid op de werkvloer, discussies rond de drinkwatervoorziening en een steeds verder verzuurde verhouding met de provincie en de commissarissen, in februari 2020 werd ontslagen. De ontslagvergoeding die PWN aan Cuperus na een rechtszaak moest betalen, bedroeg ruim 200 duizend euro. Ria Doedel heeft PWN vervolgens weer in rustiger vaarwater gebracht. Zij blijft voor een soepele overgang en overdracht van haar taken aan Pistor, nog een korte periode bij het drinkwaterbedrijf in dienst.

Pistor ziet vooral veel uitdagingen in haar nieuwe functie: “We zien veel op ons afkomen de komende jaren. Denk aan klimaatverandering, stikstofuitstoot en de groei van het aantal inwoners in Noord-Holland. Die ontwikkelingen raken ons water en onze natuur. We zien nu al dat de kwaliteit van de drinkwaterbron onder druk staat en dat geldt ook voor de biodiversiteit van onze duinen. We moeten ons, samen met onze partners, voorbereiden op de toekomst. We kunnen dat namelijk niet alleen. Samen zullen we oplossingen moeten ontwikkelen voor deze uitdagingen, zodat PWN nu en in de toekomst kan zorgen voor betrouwbaar drinkwater en veerkrachtige natuur voor haar klanten. Ik zie ernaar uit om samen met de PWN’ers en onze omgeving deze uitdagingen verder te gaan. Als het aan mij ligt met een glimlach op het gezicht.”