Paul Verheul is met ingang van 1 januari 2020 benoemd tot directeur van MerweOord BV, de familieholding van Van Oord. Hij volgt daarmee Hans van der Ven op. Verheul zal in april 2020 waarschijnlijk ook worden voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen van Van Oord.

Verder maakte Van Oord bekend de bestuursstructuur van het bedrijf te versterken. In januari 2019 is de huidige structuur van business units geïntroduceerd. Daarom wil Van Oord de business units nu ook rechtstreeks een plaats geven in het leiderschapsteam van het bedrijf. In plaats van de huidige Executive Board, waar Paul Verheul sinds 2011 deel van uitmaakt, zal er een Executive Committee komen. De Executive Committee wordt verantwoordelijk voor de aansturing van Van Oord als geheel op zowel de korte- als de lange termijn doelen.

Met ingang van 1 januari 2020 zal de Executive Committee bestaan uit Pieter van Oord (Chief Executive Officer), Jolanda Poots-Bijl (Chief Financial Officer), Niels de Bruijn (Chief Commercial Officer) en de managing directors van de vier business units: Govert van Oord (BU Dredging), Ronald Schinagl (BU Nederland), Arnoud Kuis (BU Offshore Wind) en Maurits den Broeder (BU Offshore).