Patricia Zorko commissaris bij Dunea

Per 1 juli is Patricia Zorko toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Dunea. Binnen de Raad gaat ze zich bezighouden met automatisering, digitalisering en robotisering. “Hierbij komt haar ruime ervaring met risicomanagement en cybersecurity uitstekend van pas. Daarnaast behoort sociaal ondernemen tot haar aandachtsgebied en zal zij als werknemerscommissaris nauw samenwerken met de Ondernemingsraad”, aldus Dunea.

Zorko is plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid en directeur Cyber Security. Van november 2018 tot februari 2019 heeft zij de functie van waarnemend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid vervuld. Haar werk als directeur Cyber Security draait om het digitaal veilig houden van Nederland.

‘Kennis en ervaring graag inzetten’
De nieuwe commissaris denkt dat zij op haar plaats zal zijn bij het drinkwaterbedrijf in Zoetermeer: “Ik zie dat door digitalisering en de introductie van nieuwe technologieën de manier van werken in bedrijven verandert, dus ook bij Dunea. Dit raakt niet alleen klanten en recreanten maar ook de mensen die werken bij het bedrijf, met passie voor duin en water. Daarom wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten voor deze veranderingen bij Dunea.”