Pathema B.V wint met IVG-C CoolWater Proces Innovatie Prijs 2014

De IVG-C (Industrial Vortex Generator – Circulation) CoolWater technologie is een totaaloplossing om koelwater volledig vrij van chemicaliën te beheersen en recyclen. Het product combineert alle technieken nodig om een koeltoren of verdampingscondensor op watergebied duurzaam te exploiteren. Een ‘plug & play’ systeem dat volgens Pathema B.V. zonder de inzet van chemicaliën, laag waterverbruik en een verlaagd energieverbruik de nieuwe standaard zet voor koelwaterbehandeling.

Veel waardering
De jury heeft veel waardering voor deze originele innovatie. Juryvoorzitter Henk Klein Gunnewiek, in het dagelijks leven hoofdredacteur van Solids Processing Benelux: ”Met een korte ROI zonder chemicaliën water voor koeling produceren is echt nieuw. Met betere eigenschappen, minder energieverbruik en minder waterverbruik. En praktisch toepasbaar: met een plug & play skid eenvoudig inzetbaar bij koeltorens.”
Innovatieve producten
Met de Proces Innovatie Prijs worden innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie in de schijnwerpers gezet. De prijs is een initiatief van de Vereniging Machevo & Bulk en Jaarbeurs, organisator van Industrial Processing. De inzendingen werden beoordeeld opinnovativiteit, de toegevoegde waarde voor de gebruiker, het business potential en overige voordelen als milieu, gezondheid & veiligheid.De jury heeft dit jaar 23 inzendingen beoordeeld, waarvan er uiteindelijk 4 genomineerd zijn voor de PIP 2014.