VR-Dijken is een van de genomineerden in de categorie Waterveiligheid. Het is een tool voor virtueel parametrisch dijkontwerp, waarin de effecten van ontwerpkeuzes direct in haar omgeving zichtbaar zijn (foto: Witteveen+Bos).

Woensdag 22 november is de laatste dag dat er nog gestemd kan worden voor de publieksprijs van de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen. Dat kan via de speciale website waterinnovatieprijs.nl

De Waterinnovatieprijs is in het leven geroepen door de Unie van Waterschappen en de Nederlandse Waterschapsbank (NWB). De jury stond onder leiding van voorzitter Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Uit 115 inzendingen in de categorieën Waterveiligheid, Schoon water, Voldoende water en Energie & waterschappen, heeft een jury twaalf inzendingen geselecteerd die zijn genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2017.

Duurzaamheid 
Per categorie heeft de jury drie inzendingen genomineerd. Wat de jury vooral opviel, is het duurzame karakter van de innovaties: alle genomineerden dragen op een verschillende manier bij aan een duurzamer Nederland. Bijvoorbeeld door duurzamer met het beschikbare zoetwater om te gaan, door energie te besparen of door grondstoffen te recyclen.

Feestelijke uitreiking
In iedere categorie wordt op 27 november een winnaar gekozen, tijdens de feestelijke uitreiking op de Markt- en Innovatiedag Waterschappen in de Rijtuigenloods te Amersfoort. Daarnaast maken alle genomineerden kans op de Publiekprijs. Van 7 t/m 22 november kunnen mensen stemmen op hun favoriete genomineerde via waterinnovatieprijs.nl. Op die website is ook meer informatie te vinden over alle genomineerden.

Intensief versnellingstraject
Alle winnaars ontvangen een glazen kunstwerk en komen in aanmerking voor een ‘intensief versnellingstraject’, met een looptijd van negen maanden. Hierbij helpt een innovatiemakelaar bij de realisatie of marktintroductie van de innovatie. Dit traject wordt aangeboden door de Unie van Waterschappen, STOWA, de Topsector Water en het Valorisatieprogramma Deltatechnologie & Water. Bank en de Unie van Waterschappen.

U kunt hier stemmen voor de publieksprijs