Onderzoek naar blauwe energie genomineerd voor duurzaamheidsprijs

Dit jaar stelt Studenten voor Morgen voor de derde keer de SustainaBul op, de duurzaamheidsranglijst van Nederlandse universiteiten en hogescholen. Voor het eerst is er ook een prijs bestemd voor ‘Het Meest Iconisch Project’ op duurzaamheidsgebied. 

Membranen
Het blauwe energieonderzoek van de Membrane Science & Technology-groep van Kitty Nijmeijer is voor deze prijs genomineerd. De groep doet onderzoek naar membranen om elektriciteit te winnen op plaatsen waar zout en zoet water samenkomen. Afgelopen jaar heeft het bedrijf Redstack in samenwerking met Fujifilm en Wetsus op de afsluitdijk de eerste blauwe energie centrale ter wereld geopend die is uitgerust met membranen die werken met ionentransport. De groep van Nijmeijer leverde kennis voor de membranen en de technologie in deze centrale.

Genomineerden
Op 29 mei wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens de Nationale Dag van Duurzaamheid in Hoger Onderwijs op de Hogeschool
Leiden. Andere genomineerden zijn Rijksuniversiteit Groningen met Energy Academy Europe, TU Delft met dramteam, Avans Hogeschool met Biocomposiet fiets-voetgangersbrug, Hogeschool Utrecht met ONe-Stop-Shop atelier en Universiteit Maastricht met Kennis-A.