Onderhoud staat centraal tijdens Waterbouwdag

Innovatief onderhoud kan leiden tot zeer interessante oplossingen, zoals bijvoorbeeld de versterking van de Hondsbossche zeewering. Tijdens het veelzijdige programma van de Waterbouwdag 2014 wordt naast dit project ingegaan op de actuele ontwikkelingen zoals de nieuwe normen in het kader van het Deltaprogramma, de gevolgen van de klimaatverandering, de vraag vernieuwen of verbouwen, de vernieuwingen bij de Ruimte voor de Rivier-projecten, de mogelijkheden van aquacultuur en de oorzaak van de overstromingen in Engeland.
Nieuwe projecten
Daarnaast komen ook nieuwe projecten aan bod, zo hebben Nederlandse waterbouwkundigen bijgedragen aan een plan voor de Mekong Delta in Vietnam, en dichter bij huis zijn het nieuwe sluizencomplex bij Terneuzen en het Deurganckdok in België prominente projecten.
De Waterbouwdag is, volgens de organisatoren, een inspirerende omgeving voor de uitwisseling van kennis en de ontmoeting van vakgenoten. Zo worden tijdens het middagprogramma workshops gehouden over het project Veiligheid Nederland in Kaart, natuurbouw in het Markermeer, onderhoud van de Ruimte voor de Rivier-projecten en stedelijke kademuren. En tijdens een College Tour kunnen studenten bekende professionals uit de waterbouwwereld aan de tand voelen. Ook dit jaar wordt de Waterbouwprijs voor de beste afstudeerscripties uitgereikt. Een groot aantal bedrijven en instellingen presenteren zich op de informatiemarkt.
De Waterbouwdag 2014 wordt gedragen door verschillende organisaties uit de sector: KIVI NIRIA, ie-net, Rijkswaterstaat, Vereniging van Waterbouwers en SBRCURnet. Dagvoorzitter is emiritus hoogleraar Han Vrijling. 
Meer informatie