Officieel afscheid Theo Schmitz krijgt internationaal tintje

Theo Schmitz tijdens zijn afscheid. Op de achtergrond Vewin-directeur Renée Bergkamp.

Officieel afscheid Theo Schmitz krijgt internationaal tintje
Donderdag 17 april verzamelde ruim honderd waterprofessionals zich in de Malietoren in Den Haag voor het officiële afscheid van Vewin-directeur Theo Schmitz. Tien jaar lang was Theo Schmitz het gezicht van de Vewin en ook na zijn pensionering wil hij actief blijven in de waterwereld.   
Zo liet Theo Schmitz weten dat hij zich samen met CDA’er Ad Koppejan in het buitenland wil inzetten aan de uitvoering van de 1% regeling. In het Drinkwaterbesluit is vastgelegd dat Nederlandse drinkwaterbedrijven tot maximaal 1% van de 
omzet kunnen besteden aan de millennium doelen.
De voormalige Vewin-directeur toonde tijdens zijn loopbaan veel belangstelling voor drinkwaterprojecten in het buitenland. De lancering van een website met internationale projecten en een tweetalige film over Nederlands kraanwater ter ere van zijn afscheid, waren dan ook een schot in de roos. Vewin-vicevoorzitter Piet Jonker memoreerde enkele gebeurtenissen uit de loopbaan van Theo Schmitz. Hij benadrukte de rol die de voormalig Vewin-directeur heeft gespeeld bij de totstandkoming van de Drinkwaterwet in 2011.