Oasen tekent leningsovereenkomst met Europese Investeringsbank

Oasen tekende 5 december een leningsovereenkomst met de Europese Investeringsbank (EIB). De lening van 70 miljoen euro zal worden gegarandeerd door de Europese Commissie via het Europees Fonds voor Strategische Investeringen, deel van het Investeringsplan voor Europa. Met deze financiering zal Oasen een deel van haar investeringsprogramma voor de jaren 2017-2022 uitvoeren.

Hieronder vallen een grote upgrade van het distributienetwerk, alsook de vernieuwing van waterzuiveringsstations, reservoirs en pompstations. Door de specifieke bodemsamenstelling in het waterwin- en distributiegebied van Oasen zijn er aanzienlijke investeringen nodig voor het moderniseren en onderhouden van de drinkwaterinfrastructuur in Zuid-Holland.

Junckerplan
“Dit is de eerste operatie in de Nederlandse watersector waar we de garantie van het Junckerplan gebruiken. Die stelt ons in staat om financiering te leveren die precies bij de behoeften van Oasen past”, stelt EIB vice-president Pim van Ballekom. “Het project focust ook specifiek op het aanpassen aan klimaatverandering, aangezien een deel van het geld gebruikt zal worden voor nieuwe zuiveringstechnieken vanwege de verzilting.”

Lees hier het persbericht

 

DELEN