Oasen schenkt watertappunt Goudse Hout aan Gouwenaars

Oasen schenkt dit tappunt in de Goudse Hout aan Gouwenaars in het kader van Gouda 750 jaar. Burgemeester Pieter Verhoeve liep vandaag over de blauwe loper om het nieuwe watertappunt officieel te openen. Tegenover de wielerbaan kunnen wandelaars en fietsers nu ook vers water tappen. Oasen wil met dit cadeau het hergebruik van flessen en bidons stimuleren om zo de plastic afvalberg van flesjes te verminderen.

Duurzame aanwinst

De Goudse Hout is een aantrekkelijk veenweidegebied in het Groene Hart waar dagelijkse vele wandelaars en fietsers genieten van de mooie natuur. Een drinkwatertappunt in dit gebied is een duurzame aanwinst. Voorbijgangers kunnen tegenover de wielerbaan hun bidon vullen met vers kraanwater van Oasen. Oasen-directeur Walter van der Meer opende samen met burgemeester Pieter Verhoeve het nieuwe drinkwatertappunt. Met een ferme draai zette directeur Walter van der Meer de waterdruk op de leiding waarna de burgemeester met een druk op de knop de eerste bidon vulde met lekker Gouds kraanwater.

Schoon drinkwater onmisbaar

Walter van der Meer: “Van die 750 jaar dat Gouda stadsrechten heeft, maakt Oasen bijna 140 jaar onderdeel uit van die mooie geschiedenis. In 1883 is de eerste Goudse waterleidingmaatschappij opgericht en werden 165 woningen voor het eerst aangesloten op een drinkwaterleidingnet. De 33 meter hoge watertoren aan de Schielandse Hoge Zeedijk was in die tijd onmisbaar en zorgde in het vlakke land dat het water onder druk bij de Gouwenaars kwam. Onze missie is in de jaren onveranderd gebleven. Echter ziet de drinkwatervoorziening er vandaag de dag in Gouda heel anders uit. Schoon drinkwater is een eerste levensbehoefte. Als maatschappelijk bedrijf staan wij voor een drinkwatervoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot gezond, betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam drinkwater.”

Duurzaam en gezond

Oasen heeft inmiddels ruim 80 drinkwatertappunten waar mensen onderweg hun bidon kunnen vullen. Walter van der Meer: “Dat is goed voor het milieu en makkelijk voor wandelaars en fietsers die onderweg wel een verfrissende dorstlesser kunnen gebruiken. Behalve positief voor het milieu is het tappunt ook goed voor de gezondheid. Drinkwater is een gezonde dorstlesser en daarmee een prima vervanger voor suikerhoudende dranken. Klik hier  voor alle openbare tappunten in ons voorzieningsgebied”