Vorige week tekenden Oasen en Schneider Electric een innovatiecontract. Met deze overeenkomst bundelen zij hun krachten om bestaande softwareoplossingen in te zetten en verder te ontwikkelen. Het doel van deze ontwikkeling is het vergaren van inzichten en resultaten, waarmee de levering van drinkwater wordt verduurzaamd. 

Betaalbaar duurzaam water

De missie van Oasen is het altijd leveren van onberispelijk drinkwater. Daarbij houden zij rekening met ontwikkelingen in de samenleving en zetten zij continu in op duurzaamheid. In de samenwerking met Schneider Electric zijn zij op zoek naar een oplossing waarmee zij de klant kunnen voorzien van betrouwbaar, betaalbaar maar vooral ook duurzaam drinkwater. Schneider Electric helpt Oasen bij de ontwikkeling van de drinkwaterzuivering van de toekomst.

Optimalisatie van energiebeheer en pompen

De verduurzaming van het leveren van drinkwater wordt op verschillende manieren bewerkstelligd. Zo wordt er gewerkt aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk door de optimalisatie van de productie van pompen, het optimaal inrichten van de bestaande energiebeheersystemen, en het plegen van efficiënt onderhoud. In de samenwerking wordt onder andere ingezet op de nieuwe waterzuiveringstechniek van Oasen, waarbij water gezuiverd wordt door middel van Reverse Osmosis of omgekeerde osmose. Met de RO-techniek kan Oasen ook bij toekomstige uitdagingen zoals klimaatverandering, uitstekend drinkwater blijven garanderen.

Over Oasen

Oasen is het drinkwaterbedrijf van het Groene Hart. Elke dag zorgen wij dat 750.000 mensen lekker en gezond drinkwater uit de kraan krijgen. Wij zijn een maatschappelijk bedrijf dat op duurzame wijze werkt. De volksgezondheid staat daarbij voorop. We hanteren hoge standaarden voor de kwaliteit en de beschikbaarheid van drinkwater en handelen doelmatig en klantgericht. Dat bereiken we door continue innovatie, ontwikkeling en interactie met onze omgeving.

Over Schneider Electric

Als specialist in digitale energiemanagement- en automatiseringsoplossingen bieden we onmisbare technologie voor een duurzame toekomst. Wij bieden geïntegreerde oplossingen voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën dankzij onze energietechnologie, real-time automatisering, software en services. Wij maken processen en energie veilig en betrouwbaar, efficiënt en duurzaam, open en verbonden.

Schneider Electric gelooft dat iedereen op de wereld recht heeft op toegang tot energie en om digitaal verbonden te zijn. Onze generatie heeft de kans om door middel van efficiëntie niet alleen vooruitgang voor iedereen, maar ook een duurzame toekomst voor onze aarde te realiseren. We helpen iedereen op ieder moment om het meeste uit hun energie en middelen te halen. Dit noemen we ‘Life is On’.