Novochem maakt voortaan deel uit van Aquaprox. (visual: Aquaprox).

Novochem Water Treatment uit Houten is net voor de coronacrisis overgenomen door het Franse familiebedrijf Aquaprox. Met de overname van Novochem wil het bedrijf het aanbod aan waterbehandeling uitbreiden met innovatieve en doelgerichte technieken.

“We hebben veel vertrouwen in onze toekomst onder de vleugels van de Aquaprox Water Division”, zei Robin Witte, directeur van Novochem Water Treatment eerder dit jaar. “We delen een gemeenschappelijke visie op waterbehandeling door de toepassing van innovatie en alternatieve producten waarbij we streven naar het verkleinen van de ecologische voetafdruk.”

Industriewater

De producten van Novochem Water Treatment voorkomen waterproblemen in verschillende industriële processen. Denk aan koelwater, ketelwater, sterilisatie- en pasteurisatiewater of afvalwater. De waterdivisie van Aquaprox levert producten en diensten in de communale en industriële watersector. Het bedrijf verwacht in 2020 een omzet van 70 miljard euro en er werken 165 mensen.

Groei

Aquaprox wil met de overname van Novochem haar commerciële positie in Noord-Europa versterken. Het bedrijf groeit al jaren sterk door overnames. De afgelopen jaren kocht Aquaprox ook de Belgische bedrijven Clarfolk en Aaqua.