De European Water Technology Week (EWTW) en de nieuwe vakbeurs Water Tech Europe die in september zouden plaatsvinden, zijn afgelast in verband met het coronavirus. De volgende EWTW, het tweejaarlijkse internationale watertechnologie-evenement van WaterCampus Leeuwarden, wordt nu in 2022 gehouden, van 19 tot 22 september. Ook de nieuwe vakbeurs Water Tech Europe, is naar deze data verplaatst.

De organisaties hebben deze beslissing gezamenlijk genomen omdat er voorlopig onvoldoende duidelijkheid is over de mogelijkheden voor evenementen na 1 september. Het feit dat de EWTW een internationaal evenement is, bemoeilijkt de situatie. Sprekers en gasten van over de hele wereld moeten naar Nederland komen en ook voor hen is de situatie nu niet in te schatten.

Digitale events

De WIS-award 2020 van Water Alliance zal digitaal worden georganiseerd. Wetsus zal dit jaar online wetenschappelijk inhoudelijke seminars organiseren. In 2021 wordt het reguliere Wetsus Congress gehouden op 4 en 5 oktober. Het business event Waterlink van Water Alliance staat gepland op 14 januari.