Nieuwe vakbeurs Floodex Europe gelanceerd

Floodex Europe heeft plaats op 31 oktober en 1 november 2017 tijdens de vierde Amsterdam International Water Week (AIWW). De organisatie hoopt circa tachtig internationale exposanten en minimaal tweeduizend bezoekers te trekken op een beursvloer van minimaal 2000 m2. De nieuwe beurs richt zich op marktsegmenten als overstromingsvermindering, calamiteitenherstel, bescherming tegen overstromingen door excessieve regen en het beheer van oppervlaktewater in plattelands-, kust- en stedelijke gebieden.
Vorig jaar werd in Engeland al een voorloper van de nieuwe beurs gehouden: Floodex UK.

Breder aanbod
De nieuwe vakbeurs draagt bij aan een nóg breder AIWW-aanbod van watergerelateerde evenementen in die week. Het centrale thema is dit jaar het opbouwen van een circulaire economie en verhoogde weerbaarheid in steden, openbare voorzieningen en bedrijfstakken. “Het is fantastisch dat we Floodex Europe welkom mogen heten bij de Amsterdam International Water Week. De combinatie van Floodex Europe en Aquatech betekent dat de gepresenteerde innovatieve oplossingen een breed scala aan waterkwesties tonen. En dat sluit uitstekend aan bij de AIWW-conferentie. Contacten buiten de eigen organisatie en met aanpalende sectoren, inspireert en levert nieuwe oplossingen op”, aldus Lennart Silvis, AIWW Bestuursvoorzitter.

Drie grote watervakbeurzen
Met de komst van Floodex is Nederland dit jaar gastland voor drie grote watervakbeurzen. Half maart zijn er tijdens de Nationale Watertechnologie week de Aqua Nederland vakbeurs en de Rioleringsvakdagen in de Evenementenhal in Gorinchem. Eind mei heeft de World Water Works 2017 plaats, de internationale vakbeurs op het gebied van waterbouw, havens en vaarwegen.