Nieuwe KSB-vlinderklep met dubbele functie

De afsluiters van het type Dualis werken normaliter als elektro-hydraulisch bediende vlinderkleppen. Daarbij openen en sluiten ze als volkomen normale kleppen met een dichtheid volgens ISO 5208 / EN 12266-1, categorie A.
Bij een eventuele storing sluit een, aan een hefboomarm gemonteerd, gewicht de afsluiter met een instelbare snelheid. Op deze manier worden pompen, waterturbines en leidingen beschermd tegen de destructieve krachten van drukstoten of een ongewild terugstromen van het medium.
De nieuwe, zacht-afdichtende afsluiter is ontworpen voor toepassingen in het transport en de distributie van water, de ontzilting van zeewater en de stroomopwekking door waterkracht alsmede voor industriële koelcircuits.
De aandrijving is een compacte eenheid, waarin alle elektro-hydraulische componenten zijn geïntegreerd. Dat maakt een eenvoudige toegankelijkheid van alle belangrijke onderdelen mogelijk en vergemakkelijkt ook de montage en demontage van de aandrijving. Als stroomvoorziening kan gebruik worden gemaakt van standaard 3-fasen draaistroom van 400 V en 50 Hz. De open- en sluittijden zijn instelbaar op de actuele behoefte van de installatie.
Door de modulaire uitvoering kan de Dualis  eenvoudig aan klantspecifieke opties worden aangepast. Daarbij kan worden gedacht aan speciale schakelkasten, diverse elektrische meetapparatuur, sensoren en besturingen.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.