Nieuwe hogedrukpompen voor hoge vermogens

Bij de constructie van de nieuwe aggregaten hebben de ontwerpers speciaal de nadruk gelegd op een bijzonder goed hydraulisch rendement. Dat bedraagt bij de toepassing van volle waaiers meer dan 80 procent. De maximale capaciteit van de pompserie ligt bij 192 kubieke meter per uur. De opvoerhoogte bedraagt maximaal 125 meter. De toelaatbare temperatuur van het verpompte medium varieert van -20 C tot +120 C. Als aandrijvingen van de nieuwe aggregaten worden standaard tweepolige IE3-motoren van 15 tot 45 kW toegepast.

Dankzij mediumgesmeerde glijlagers van wolfraamcarbide, gegoten sokkels en torsievaste drukmantels met opgesloten O-ring pakkingen zijn de pompen uitermate robuust en betrouwbaar. Daaraan wordt verder bijgedragen door de corrosiebestendige hydraulische onderdelen van roestvrijstaal.

Verschillende materiaalvarianten en een groot aantal mogelijkheden van flensaansluitingen geven de gebruiker een grote flexibiliteit bij de montage en het gebruik van de nieuwe aggregaten. Dankzij genormeerde (EN 12756), gemakkelijk te verwisselen mechanische cartridgeafdichtingen zijn de nieuwe pompen van de serie Movitec125 onderhoudsvriendelijk en zijn lange standtijden mogelijk.

Optioneel is de pomp te gebruiken met frequentieregelaar en hoogefficiënte aandrijvingen. Dat verhoogt de efficiëntie van de installatie en maakt het mogelijk de capaciteit aan de werkelijke behoefte aan te passen.

 

(Persbericht KSB Nederland, juni 2016)