Nieuwe Cursusbrochure Wateropleidingen

Wateropleidingen heeft een nieuwe cursusbrochure uitgebracht voor het cursusjaar 2019/2020. Met opnieuw een breed aanbod aan praktijkgerichte en inspirerende opleidingen en cursussen voor de watersector. In september gaat het nieuwe cursusjaar van start, met onder meer 12 nieuwe cursustitels.

Cursusaanbod
Wateropleidingen biedt het nieuwe cursusjaar ruim 100 verschillende titels, variërend van vakspecialistische opleidingen tot korte cursussen. Alle praktijkgericht en met een ervaren waterprofessional voor de groep. Het aanbod wordt samengesteld in samenspraak met de watersector en is opgedeeld in vakgebieden als drinkwater, waterveiligheid, waterbeheer, riolering en stedelijk water, klimaatadaptatie en waterzuivering. In deze vakgebieden zijn er dit jaar 12 nieuwe titels toegevoegd. Op de website van Wateropleidingen staat het actuele cursusaanbod met de startdata voor alle opleidingen en cursussen. Hier kun je ook de nieuwe cursusbrochure aanvragen.

Zichtbaar vakmanschap
In 2019 ligt de focus van Wateropleidingen op zichtbaar vakmanschap. Nederland staat wereldwijd hoog aangeschreven om zijn waterkennis. Gepassioneerde en goed opgeleide professionals maken het verschil in de watersector. Wateropleidingen draagt bij aan het zichtbare vakmanschap in de watersector. Praktijkgerichte en toepasbare opleidingen zorgen ervoor dat we van de mensen in de watersector betere vakmannen en -vrouwen maken. Een diploma van Wateropleidingen geeft aan dat jij in staat bent om een specifieke functie te vervullen. Ook certificeren we professionals namens de watersector, zoals drinkwatermonteurs (KIAD), rioolinspecteurs en Senior Dijkwachten. Vakmanschap uit zich in een combinatie van kennis en kunde, en vooral hoe je de kennis toepast in de praktijk. Kennis en kunde die niet of slechts deels in het reguliere onderwijs aan bod kan komen.

Wateropleidingen 25 jaar
Wateropleidingen viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. We willen de watersector bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. In 25 jaar hebben er meer dan 50.000 cursisten deelgenomen aan 365 verschillende cursustitels. Ook zijn er in deze tijd meer dan 1500 maatwerkopdrachten uitgevoerd, zoals een op maat gemaakte opleiding of het opzetten van opleidings- en certificeringstrajecten. Ruim 800 docenten hebben uit naam van Wateropleidingen les gegeven.