NEMO breidt watertentoonstellingen uit

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en Waternet zijn partners van NEMO en hielpen met de ontwikkeling van twee nieuwe tentoonstellingsonderdelen. Dagelijks bestuurder van AGV Ariane Hoog, sectordirecteur Renze van Houten van Waternet en NEMO-directeur Michiel Buchel openden de tentoonstelling. 
Interactief spel
In de tentoonstelling Waterkracht ontdekken bezoekers hoe ze zo veel mogelijk energie uit water kunnen halen. Waterrijk liet de bezoekers al ervaren wat er allemaal komt kijken bij het drinkwaterzuiveringsproces. Nu is de opstelling uitgebreid met een interactief spel over de strijd tegen water.

Strijd tegen water
Hoe gewoon het ook voor Nederlanders is, droge voeten hebben en veilig wonen is volgens de betrokken partijen niet vanzelfsprekend. Tijdens de game “Strijd tegen water” ontdekken bezoekers zelf hoe ze slim om kunnen gaan met het beheer van water en hoe ze overstromingen kunnen voorkomen. Door bijvoorbeeld stukken land onder water te zetten of juist door dijken te verhogen kunnen we toch veilig wonen in Nederland.
Leerzaam toiletbezoek
Dat afvalwater Nederland veel te bieden heeft ontdekken bezoekers van NEMO tijdens een toiletbezoek. In de toiletten zijn overal pop-up wetenswaardigheden over het hergebruik van afvalwater te vinden en wordt de bezoeker tijdens het handen wassen verrast door de spiegel. De speciale animatiespiegels leggen uit hoe fosfaten uit poep en plas worden gebruikt bij de groei van planten, bomen en bloemen