Nederlandse start-ups bieden drijvende ontwikkelingshulp

Ben Lamoree van NWP heeft dit project op de voet gevolgd en zegt hierover: “Samen met de Nederlandse Ambassade en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft NWP dit initiatief actief ondersteund. Het is dan heel verheugend als de ondernemers dan daadwerkelijk tot een investeringsbeslissing komen.“

Innovatie als oplossing
Bangladesh is een land dat grote gevolgen kent door de Climate change. Jonas Pelgrom van Urban Wetlands zegt hierover “De stijging van de zeespiegel en de rap smeltende Himalaya gletsjers maken het leven voor de 160 miljoen inwoners van Bangladesh met de dag lastiger” waarop zijn compagnon Tieme Haddeman vervolgt: “Weerstand bieden tegen het water lijkt vaak onbegonnen werk.” Dit bracht het Delfts,  FlexBase, en het Rotterdamse, Urban Wetlands, op het idee om gezamenlijk vanuit een drijvende structuur zowel huizen als ook drinkwater en sanitatie te leveren.

Grote opschaling gepland
Directeur Jan Willem Roël van FlexBase is erg tevreden met de voortgang: “De afgelopen 2.5 jaar hebben we hard gewerkt om dit project van de grond te krijgen. Nu we een lokaal bedrijf opgericht hebben tezamen met een grote projectontwikkelaar kunnen we de stappen gaan maken die nodig zijn” aldus Roël.

Steun van Nederlandse Ambassade
Op korte termijn bouwen de Nederlanders en hun lokale partner onder de naam “Amphidesh” op verschillende plekken in Bangladesh demo locaties. Deze zijn onderdeel van het marketingplan dat daaraan gekoppeld zit om op de juiste manier het gedachtegoed te implementeren. Ambassadeur Leoni Margaretha Cuelenaere zegt hierover: “En alweer blijkt hoe innovatieve Nederlanders ondernemers altijd met spannende en goede oplossingen komen”.