Nederlandse ambassade en NWP organiseren waterseminar in Sarajevo

De regio rond de Sava rivier kampte het afgelopen jaar met hevige overstromingen door zware regenval. De overstromingen veroorzaakten ernstige materiële schade in 70 gemeenten met grote gevolgen voor de bevolking, bedrijven, agrarische sector en het milieu. 
Actieplan 
De EU, VN en de Wereld Bank schatten de totale schade op ruim 2 miljoen euro. De autoriteiten van Bosnië en Herzegovina hebben, met steun van EUD, een actieplan opgesteld met maatregelen om toekomstige overstromingen te voorkomen. De ministerraad heeft het plan op 21 januari 2015 aangenomen. Het plan bevat voorstellen voor noodzakelijke maatregelen op korte en lange termijn. Ook is een overzicht opgenomen van fondsen die ondersteuning kunnen bieden bij de uitvoering van het plan.
Kansen watersector
De Nederlandse ambassade in Sarajevo en NWP zien, naar aanleiding van de succesvolle seminars in Slovenië, Kroatië en Servië in 2014, kansen voor de Nederlandse watersector om hun expertise in te zetten. Ook op het gebied van waste water liggen mogelijk kansen voor de Nederlandse watersector; een aantal gemeenten heeft aangegeven plannen te hebben om hierop in te zetten. Daarom organiseren zij op dinsdag 31 maart 2015 een waterseminar in Sarajevo over deltatechnologie en watertechnologie.
Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Suzanne Tietema van het NWP.