Nederlands water recycle systeem Hydraloop spaart 45% water uit

Leeuwarden – Minister Cora van Nieuwenhuizen trekt 100 miljoen euro uit voor oplossingen om zuiniger met water om te gaan. Dé oplossing voor consumenten is er al: het prijswinnende water recycle systeem van het Nederlandse bedrijf Hydraloop. Als je thuis water wilt besparen, hoef je niet korter te douchen. Je kunt het water veel beter opvangen en recyclen. Met een Hydraloop kan een gezin tot 75.000 liter water per jaar besparen.

Nederland wordt ieder jaar warmer en droger. Ook dit jaar breken we nieuwe hitterecords en valt er minder neerslag. Dat merk je in de natuur, in de landbouw – en ook thuis. Vorige week kwam er door de droogte in Gelderland en Overijssel minder water uit de kraan. Waterbedrijven waarschuwen: niet je tuin sproeien, korter douchen! En gisteren riep minister Cora van Nieuwenhoven alle watergebruikers – ook consumenten – op om zuiniger om te gaan met water.

Mensen verbruiken iedere dag gemiddeld 133 liter drinkwater per persoon, voor douche en toilet, wasmachine en keuken. De komende 10 jaar zal de Nederlandse bevolking met één miljoen mensen groeien. Dan hebben we dus nog eens 133 miljoen liter water extra nodig – per dag. Maar er is nu al niet voldoende! Het Ministerie van Waterstaat stelt nu 100 miljoen euro extra beschikbaar om Nederland beter te wapenen tegen de droogte. De minister roept experts en bedrijven om mee te denken over oplossingen.

Dé oplossing voor consumenten is er al: met een Hydraloop systeem kan iedereen in zijn eigen huis water recyclen. Dat betekent heel concreet: je hoeft niet korter te douchen! Het water van de douche wordt namelijk opgevangen, gereinigd en gedesinfecteerd – en daarna kun je het opnieuw gebruiken. Voor de toiletten en de wasmachine, om de planten in je tuin water te geven of om je zwembadje bij te vullen voor verkoeling tijdens die warme dagen. De installatie van een Hydraloop is eenvoudig, net als een wasmachine. Iedere loodgieter of installateur kan het installeren.

Hydraloop is afgelopen januari uitgebreid in het nieuws geweest: het baanbrekende water recycle systeem viel op de CES2020 (de belangrijkste tech beurs van de wereld) flink in de prijzen en won onder andere ‘Best Sustainability’, ‘Best Start Up’ en ‘Best of the Best’ awards. Sindsdien komen de bestellingen binnen van over de hele wereld. Steeds meer mensen beseffen dat water een schaars goed is, waar we zuinig mee om moeten springen. En met Hydraloop lukt het om bijna de helft minder leidingwater te gebruiken.

Voor meer informatie over de Hydraloop, zie website: www.hydraloop.com