Modulair installatie-concept wereldwijd succesvol

In open bouw uitgevoerde module voor de afvalwaterbehandeling bij een verfproducent in Oman
Sommige zeer zwaar verontreinigde afvalwaterstromen vanuit de productie van haarverzorgingsproducten vereisen een complexe, meertraps behandeling. Vaak komen de afvalwaterstromen in grote hoeveelheden van wel 10-20 m³ per uur in continu bedrijf vrij. Om de vereiste waterkwaliteit te bereiken en daarmee de lozingsgrenzen te behalen, zijn combinaties van chemisch-fysisch en biologische processen noodzakelijk. Om meertraps installaties van deze grootte economisch en bedrijfszeker te ontwerpen, bouwen en bedrijven, bouwt EnviroChemie de systemen voor chemisch-fysische en biologische waterzuivering in Envimodul modulaire behuizingen. De eenheden zijn volledig geassembleerd en getest in Duitsland. Zelfs afvalwaterbuffertanks worden in delen aangeleverd. Alleen een betonnen basisfundament voor onder de modules en buffertanks wordt lokaal gebouwd.

Momenteel zijn twee projecten in verwerking, één in Indonesië, de andere in Mexico. EnviroChemie heeft al een tiental soortgelijke installaties geleverd in de cosmetica-industrie. Het Envimodul-systeem-concept wordt ook regelmatig gebruikt in de coatings en verfindustrie. Op dit moment wordt er een installatie gereed gemaakt voor een fabriek in Oman. 

Naast de installaties voor kleine en middelgrote hoeveelheden water, kan het modulaire concept door de combinatie van modules ook voor grote hoeveelheden afval water tot 10.000 m³ per dag worden gebruikt. Vijf grote biologische MBBR module systemen (Moving Bed Biofilm Reactor) werden al aan de zuivelindustrie geleverd en in bedrijf gesteld.

(Persbericht EnviroChemie, februari 2016)