microLAN neemt Oostenrijkse leverancier van waterkwaliteitsmonitoren over

De overname van mbOnline met de Coliguard past volgens het Waalwijkse bedrijf goed bij microLAN’s huidige pakket geautomatiseerde online monitorsystemen voor het bewaken van de kwaliteit van oppervlaktewater. De drie systemen zijn heel complementair voor het detecteren van algen, bacteriën en chemische verontreinigingen. 

De online monitoren van microLAN reageren direct op een verandering in de waterkwaliteit en geven een alarmsignaal af. De monitoren worden gebruikt door drinkwaterbedrijven en industriële watergebruikers die oppervlaktewater innemen en daarvan de waterkwaliteit willen bewaken. 

Permanente bewaking
Het voordeel van de microLAN monitoren is dat het ingenomen oppervlaktewater continu wordt bewaakt en hoogfrequent bemonsteren- en lab analyses- niet nodig zijn. Een mogelijke verontreiniging wordt binnen enkele minuten gesignaleerd zodat de operator direct gepaste maatregelen kan nemen. 
Directeur Joep Appels van microLAN is verheugd over de overname van mbOnline en de uitbreiding van zijn productenpakket. “De drie monitorsystemen zijn aanvullend op elkaar, en stellen onze klanten in staat de aanwezigheid te detecteren van algen, bacteriën en chemische verontreinigingen. De aanvulling van de Coliguard maakt onze systemen extra interessant voor de voedingsmiddelenindustrie en voor bedrijven die hun gezuiverd afvalwater hergebruiken.”
Coliguard
De door mbOnline ontwikkelde Coliguard detecteert bacteriën, inclusief E.Coli en Coliforms, in water op basis van een enzymatische reactie waardoor de eventueel aanwezige bacteriën met fluoriserend licht zichtbaar kunnen worden gemaakt. De Coliguard is in gebruik bij drinkwaterbedrijven, zwembaden en milieulaboratoria in Oostenrijk, Duitland, Zwitserland, Nederland, Denemarken, Finland en Spanje. microLAN gaat de monitor op de markt brengen onder de naam BACTcontrol.