Michiel Jansen nieuwe directeur Hitma

Op 1 maart jongstleden is Michiel Jansen benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van het technische handelsbedrijf Hitma Groep in Uithoorn. Hij neemt het stokje over van Robert Timmer, die zich volledig gaat richten op zijn functie als algemeen directeur van Indutrade Benelux, de technische bedrijvengroep waarvan ook Hitma deel uitmaakt.

Michiel Jansen begon na zijn afstuderen aan de Haagse ‘University of Applied Sciences’ in 1996 bij Hitma als sales-engineer in de binnendienst van de filtratiedivisie. Vervolgens groeide hij binnen deze Hitma-tak door tot sales-teammanager. In 2007 maakte hij de overstap naar Pall Life Sciences. Bij deze internationale producent van hightech oplossingen voor filtratie, separatie en purificatie werd hij in 2012 benoemd tot sales-directeur voor de Benelux.

Verheugd
Oud-directeur Timmer zegt verheugd te zijn met de komst van Jansen. “Zijn managementstijl en persoonlijkheid passen perfect bij de open bedrijfscultuur van Hitma”, aldus Timmer. “Het bedrijf is bij hem in goede handen.” Timmer vervolgt zelf zijn loopbaan als senior vice-president bij Indutrade Benelux, dat sinds 1 januari 2018 als zelfstandige business-unit binnen de Zweedse Indutrade Group opereert. Inmiddels hebben 21 bedrijven zich aangesloten bij Indutrade Benelux.