Martine Lodewijk (44) is de nieuwe sectordirecteur Drinkwater Productie van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Zij volgt op 1 december 2021 interim sectordirecteur Ria Doedel op.

“Ik heb mijn hart verpand aan de watersector. PWN staat, net als andere drinkwaterbedrijven, voor uitdagingen op het gebied van drinkwaterproductie. Ik richt me als sectordirecteur Productie op het primaire drinkwaterproces en zie ernaar uit om een waardevolle bijdrage te leveren aan de leveringszekerheid van drinkwater in Noord-Holland,” aldus Lodewijk.

Maatschappelijke opgaven

Lodewijk is na haar studie Civiele Techniek aan de TU Delft eerst in de consultancy aan de slag gegaan. Om zich breder te ontwikkelen maakte ze in 2008 de overstap naar Waternet. Bij Waternet was ze beleidsadviseur, programmamanager en teamleider watersysteembesturing op zich te nemen. De afgelopen drie jaar was Lodewijk Programmamanager Klimaatadaptatie. “Ik vind het belangrijk om werk te hebben, dat ertoe doet en lever graag een bijdrage aan de grote maatschappelijke opgaven van vandaag”, aldus de nieuwe sectordirecteur. Naast haar rol als programmamanager was zij ook sinds 2017 operationeel leider crisisorganisatie. “Ik heb me vanuit die rol onder andere bezig gehouden met de grote droogte van 2018 en de effecten van corona op Waternet.”