Mariël Middendorp nieuwe algemeen directeur Rijnland

Mariël Middendorp gaat half april aan de slag als secretaris/algemeen directeur bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Nu is zij nog werkzaam als gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Rijswijk. Middendorp volgt Caroline van de Wiel op, die dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt

Mariël Middendorp (1975) studeerde klinische en gezondheidspsychologie in Leiden en Public Controlling in Rotterdam. Na een aantal jaar als (interim) manager bij de Rijksoverheid te hebben gewerkt, maakte zij eind 2009 de overstap naar de gemeenten. Eerst Barendrecht en vanaf medio 2013 werkte zij in Alphen aan den Rijn, als directeur dienstverlening en sociaal domein en plaatsvervangend gemeentesecretaris. Daarna werd zij gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Rijswijk.

‘Open blik naar de toekomst’
Dijkgraaf Rogier van der Sande kijkt uit naar een mooie samenwerking: “De Delta van West-Nederland staat onder druk en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Dat betekent dat we nog meer met anderen willen samenwerken, experimenteren en innoveren. Met Mariël Middendorp als algemeen directeur halen we iemand binnen die gewend is om samen te werken, maar ook met een open blik naar de toekomst kijkt.” Middendorp vult aan: “Ik zie mooie kansen en uitdagingen in het gebied van Rijnland. De ambitieuze omgeving van Rijnland spreekt me aan. Ik ben altijd op zoek naar mogelijkheden om samen te werken met een open oog voor de kansen die dat biedt. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn nieuwe rol een hoogwaardige en effectieve bijdrage te leveren aan de uitvoering van een stevige en toekomstbestendige agenda voor Rijnland.”