Logisticon Waterbehandeling bouwt nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor Oasen

De nieuwe drinkwaterzuivering bij Schuwacht is gebaseerd op de Reverse Osmosis techniek. Dit is de fijnste membraanfiltratie op het gebied van waterzuivering. Voor de bouw was Oasen op zoek naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in membraantechnologie. Bij de aanbesteding van het project kwam Logisticon als beste uit de bus. De keuze kwam tot stand via een aanbestedingsprocedure met de EMVI-methode. Dat betekent dat Oasen de offertes beoordeelden op prijs en op het plan van aanpak (kwaliteit). 

Nieuwbouw
Het nieuwe gebouw van 20 x 30 meter komt achter het bestaande zuiveringsgebouw.  De nieuwbouw biedt onder andere plaats aan de membraaninstallatie, de pompen, een noodstroominstallatie en een bedieningsruimte voor de procesoperator. Tot 2020 werkt de nieuwe zuivering naast de bestaande installatie. Daarna is het de bedoeling dat de zuivering met membranen al het werk overneemt en dat Oasen de oude installatie uit gebruik neemt. 

Planning

Oasen en Logisticon werken de komende maanden aan het definitieve ontwerp en het bouwplan. De bouw zelf duurt van juni tot december 2015. Na een testperiode neemt Oasen de nieuwe installatie begin 2016 in gebruik. Daarmee krijgt de laatste vier procent van de klanten van Oasen die nu nog vrij hard drinkwater hebben, voortaan zacht water uit de kraan. De nieuwe drinkwaterzuivering bij Schuwacht is de eerste stap naar een heel nieuw zuiveringsstation. De nieuwbouw in Krimpen aan de Lek maakt deel uit van het meerjarenproject Oasen-West