Leonie Dennenberg nieuwe directeur waterschap Vallei en Veluwe

Leonie Dennenberg (43) wordt op 16 oktober directeur van waterschap Vallei en Veluwe. Met secretaris-directeur Karl Blokland en directeur Douwe Jan Tilkema gaat zij het driehoofdige directieteam vormen. Dennenberg was tot op heden gemeentesecretaris in Ommen.

Op januari 2013 startte Leonie Dennenberg als gemeentesecretaris van Ommen. Daarvoor was zij werkzaam in verschillende managementfuncties bij de gemeente Enschede en de gemeente Zwolle. Bij het waterschap gaat zij zich vooral richten op watersystemen en waterveiligheid. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin van Waterschap Vallei en Veluwe: “We zijn blij dat we een professional hebben gevonden die gelooft in de kracht van samenwerking. Als overheid willen we onze kennis en kunde samenbrengen met de kennis en kunde van inwoners én bedrijven. Zo anticiperen we samen op de toekomst en zorgen we dat we klaar zijn voor de uitdagingen die het klimaat ons brengt.”

Leonie Dennenberg: “Na 18 jaar voor gemeenten te hebben gewerkt, wil ik mijn blik verbreden en een nieuwe uitdaging aangaan. Ik zie ernaar uit om kennis te maken met de organisatie, de mensen en het werk van het waterschap. Ik heb er zin in om aan de slag te gaan.”

Opleiding
Dennenberg studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschap aan de Radbouduniversiteit in Nijmegen en volgde daarna verschillende aanvullende opleidingen ten aanzien van leiderschap en leiderschapsontwikkeling.