Leo Hendriks wordt directeur waterbedrijf WMD

Civiel ingenieur Leo Hendriks is per 1 september 2017 benoemd tot directeur van waterbedrijf WMD. Hij volgt Peter Glasbeek op, die op 1 april 2016 is aangetreden als interim directeur.

Leo Hendriks (1964) was de afgelopen zes jaar directeur-bestuurder van Woonbedrijf ieder1, de grootste woningcorporatie in de stedendriehoek Deventer-Zupthen-Apeldoorn, maar heeft daarvoor 25 jaar ervaring opgedaan in de watersector: bij adviesbureau DHV en de drinkwaterbedrijven van Overijssel en Flevoland. Ook bij de provincie Overijssel was water, naast woningbouw, een belangrijk onderdeel van zijn werk.

Hendriks kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij WMD: “Mijn keuze voor de studie civiele techniek en het water is voortgekomen uit enerzijds mijn liefde voor techniek en anderzijds mijn ideaal om de wereld te willen helpen aan drinkwater. WMD zit vol met ambitie om de relatie met klanten, overheden en andere partijen te versterken. Ik wil hier, mede vanuit mijn bestuurlijke ervaring, graag een steentje aan bijdragen.”

WMD is de drinkwaterleverancier in de provincie Drenthe. Ook produceert WMD verschillende watersoorten voor de industrie en duurzame energie uit water.