KSB-motor SuPremE onderscheiden met prijs voor energie-efficiëntie

Anders dan conventionele synchrone motoren bevat deze aandrijving geen magnetische materialen gemaakt van zeldzame materialen. De winning van deze kritische grondstoffen veroorzaakt in de landen van herkomst grote belasting van het milieu. In tegenstelling tot de asynchrone motor heeft de aandrijving ook nog een hoger rendement, met name wanneer deze met verlaagd toerental draait.
De jury motiveert zijn beslissing als volgt: “Door een nieuwe technische benadering (constructie) wordt een in de markt gepositioneerd en toegepast standaard massaproduct (laagspanningselektromotor), zodanig gewijzigd en op het gebied van efficiëntie geoptimaliseerd, dat het energieverbruik bij gelijke toepassing en gelijke randvoorwaarden drastisch wordt verlaagd.
“Alle finalisten hebben bewezen, dat innovatie een continue energiebron is om energiebesparing nog aantrekkelijker en eenvoudiger te maken,” aldus Carsten Müller, lid van het Duitse parlement en bestuursvoorzitter van DENEFF. ”KSB heeft daarbij overtuigend aangetoond, op welke ondernemers- en uitvindersgeest de energieomslag kan bouwen”.
KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

Prijsuitreiking: (v.l.n.r.) jurylid Dr. Ursula Weidenfeld, bestuursvoorzitter DENEFF Carsten Müller en Heinrich Schuster van KSB.

Naar de Bedrijvenregister vermelding van KSB Nederland
(Persbericht april 2014)