KSB brengt nieuwe generatie Etabloc blokpompen

Ten opzichte van de voorgaande serie is het pakket verder uitgebreid waardoor de aggregaatgrootte nog beter kan worden afgestemd op het meest economische bedrijfspunt. Met hun efficiënte hydrauliek voldoen Etabloc pompen aan de ErP-richtlijn 547/2012/EU voor waterpompen, die in 2015 van kracht wordt.
Als materialen zijn gietijzer en brons alsmede nodulair gietijzer leverbaar. Dankzij deze verscheidenheid aan materialen en een groot aantal afdichtingsvarianten, strekt het aantal toepassingsmogelijkheden van het nieuwe pomptype zich veel verder uit dan watertoepassingen. De persflenzen hebben standaard uitgebreide aansluitopties voor de montage van manometers. Zo kunnen tegelijkertijd verschillende metingen worden uitgevoerd. De flenzen van de pers- en zuigaansluitingen zijn geboord overeenkomstig EN 1092 dan wel ASME-afmetingen en voor alle materialen leverbaar.
Door de verschillende aansluitingsplaatsen wordt een grote vrijheid geboden bij positionering en installatie van de pomp. Opgesloten pakkingen zorgen ook bij sterk wisselende bedrijfsomstandigheden voor een betrouwbare afdichting tussen pomphuis en huisdeksel.
Een vergrote ruimte voor de mechanische asafdichting waarborgt een verbeterde ventilatie van dit gebied. Standaard worden enkele- en dubbele mechanische asafdichtingen  volgens EN 12756 geleverd. Voor bijzondere toepassingen zijn echter ook speciale uitvoeringen leverbaar, zoals mechanische asafdichtingen in tandem- of rug-aan-rug-uitvoering.
Bij het ontwerp van het nieuwe pomptype heeft servicevriendelijkheid een belangrijke rol gespeeld. Zo is de pakkingruimte conisch uitgevoerd om een goede toegankelijkheid en meer ruimte bij onderhoudswerkzaamheden te bieden. De verbeterde ruimteverhoudingen vergemakkelijken de montage, alsook de demontage van de mechanische asafdichtingen. Afdrukbouten aan de lantaarn vereenvoudigen de demontage van de aandrijflijn aanzienlijk. Gemakkelijk verwisselbare slijtringen beschermen de waaier en het huisdeksel tegen slijtage.
De aandrijfadapter heeft gestandaardiseerde aansluitmaten en biedt de gebruiker daardoor veel mogelijkheden bij de keuze van zijn elektromotor. Zoals bij alle industriepompen van KSB krijgt iedere klant zijn pomp met een exact op het bedrijfspunt afgestemde waaierdiameter. Alleen op die manier en door de vele ter beschikking staande pompgrootten kan worden gewaarborgd, dat de aggregaten zo weinig mogelijk energie verbruiken.

(Persbericht KSB, april 2014)

</div>