De Koreaanse popster Somi reikte als nieuwe Wetskills-ambassadeur tijdens de Europese Water Tech Week in Leeuwarden de awards uit aan het winnende team van de Wetskills Challenge. Het tema ODWater bestaande uit Pann Ei Ei Phyoe (Myanmar), Alaa Al Hinai (Oman), Mtembu Ntsika (Zuid-Afrika) en Emiel Geerts (Nederland).

Het team ODWater won de Nederlandse Wetskills Challenge met het concept Water Wide Web 3.1 over een circulair systeem voor hernieuwbare energie in steden. De jury moest kiezen tussen vier onconventionele oplossingen voor Nederlandse wateruitdagingen en koos voor Water Wide Web 3.1 omdat deze oplossing makkelijk op te schalen is naar andere steden. Deze casus werd ingebracht door Waternet.

Somi
De 17-jarige Koreaanse artiest Somi is een speciale ambassadeur voor Wetskills. Met bijna 2,5 miljoen volgers op Instagram is zij een van de meest populaire popartiesten in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Het bezoek van Somi, die geboren is als Ennik Somi Douma, is ook voor zichzelf bijzonder. Haar opa is namelijk geboren in Friesland en dus keert zij met dit bezoek terug naar haar roots. Omroep Friesland had een uitgebreid interview met haar.