Koninklijke onderscheiding Grensmaasambassadeur Dré van den Broek

Grensmaasambassadeur Dré van den Broek uit Maastricht heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake roemde hem voor zijn inzet voor de verbetering van de leefbaarheid in de wijk.
Dré is vanaf de start van het project Grensmaas in 2008 actief in de klankbordgroep Bosscherveld, waarin Consortium Grensmaas de inwoners structureel informeert over de voortgang van de uitvoering.

Dré is verder een belangrijk gezicht in de wijk Boschpoort, waar hij zich sinds 1985 inzet voor een betere leefbaarheid. Als voorzitter van de stichting Leefbaarheid Boschpoort is hij betrokken bij vrijwel alles wat in de buurt gebeurt. Tijdens de uitvoering van het werk daar was hij de spil in de contacten met de inwoners. Van den Broek stond mede aan de wieg van de renovatie en verbouw van de oude basisschool in Boschpoort tot wijk- en activiteitengebouw. Ook zette hij onder meer een volkstuinencomplex en een gemeenschapshuis op en is hij woordvoerder richting gemeente als het gaat om ontwikkelingen in de wijk.