Kent u of bent u de Ingenieur van het Jaar 2015 – Inschrijving nu open

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) organiseert ook dit jaar de verkiezing van de Ingenieur van het Jaar.
Voor de titel Ingenieur van het Jaar komen ingenieurs in aanmerking die zich in hun werk onderscheiden door de drie volgende competenties:
  • Innoverend vermogen: een duidelijke visie en onderscheidend werk 
  • Ondernemerschap: initiatief, ambitie en durf
  • Persoonlijkheid: authenticiteit, inspirerend vermogen en communicatieve vaardigheden 
Tevens is de Ingenieur van het Jaar bewust bezig met de maatschappelijke impact van zijn of haar werk. 
De winnaar mag een jaar lang de titel Ingenieur van het Jaar voeren en ambassadeur van de techniek zijn. Dit brengt niet alleen publiciteit voor de ingenieurswetenschappen en de techniek met zich mee, maar ook voor de kandidaat zelf, het bedrijf waar hij of zij werkt en natuurlijk voor KIVI.
Eerdere winnaars zijn onder meer: Pieter Kool, Head 3D Design bij G-star Raw, Michaël Lansbergen, die naast zijn baan als specialist/manager klinische fysica bij ZGT ziekenhuisgroep ook actief is als ondernemer, Gérard Vroomen, oprichter van het racefietsenmerk Cervélo, en Saskia Rijtema, senior project engineer bij Heerema Marine Contractors. En natuurlijk de huidige Ingenieur van het Jaar Karianne Lindenhovius, innovatiemanager bij Pontes Medical @UMCUtrecht.
Kent u of bent u dus die inspirerende ingenieur die deze mooie titel verdient, nomineer hem, haar of jezelf dan vóór 15 december 2014 via deze link.
Download de flyer hier en enthousiasmeer ook anderen!
Ook is de redactie van De Ingenieur in samenwerking met NLingenieurs op zoek naar het meest vindingrijke ingenieursproject. Het bedrijf dat het beste project inzendt, wint De Vernufteling. Voor deze verkiezing kunt u ook projecten nomineren tot 15 december 2014.
De winnaar wordt op 18 maart 2015 tijdens de Dag van de Ingenieur bekendgemaakt. Deze dag wordt georganiseerd door KIVI in samenwerking met NLingenieurs.