Jon Robinson wordt topbestuurder Water & Maritiem bij Royal HaskoningDHV

Op 5 januari 2023 treedt Jon Robinson als global director Water & Maritime toe tot de raad van bestuur van Royal HaskoningDHV. Hij komt over van AECOM, waar hij ‘Head of Water Sector’ voor Europa was. Binnen water-, milieu-, maritieme en energiebedrijven heeft hij operationele, sector- en strategieontwikkelingsrollen bekleed bij AECOM en voorgangers.

Als global director Water & Maritime volgt hij Niels Schallenberg op, die eerder dit jaar besloot zijn carrière bij Arcadis voort te zetten. Ceo Erik Oostwegel zegt verheugd te zijn over deze benoeming: “Jons uitgebreide leiderschapservaring in water en zijn strategische kennis van maritiem, in combinatie met zijn ambitie om ons doel van Enhancing Society Together waar te maken, maken hem uitstekend gepositioneerd om de Business Line Water & Maritime te leiden. Hij zal ervaring meebrengen in de ontwikkeling van nieuwe diensten en innovaties, evenals nieuwe inzichten en dynamiek.”

Robinson zegt zelf het volgende over zijn benoeming: “Het vermogen, de strategische focus en de gedrevenheid van de mensen van Royal HaskoningDHV zijn zeer indrukwekkend. De sectoren Water & Maritiem staan direct voor enkele van de grootste uitdagingen van onze tijd, maar bieden ook enorme kansen voor duurzame groei en resultaten die toegevoegde waarde opleveren voor onze klanten, de maatschappij en het milieu.”