Jacolien Eijer-De Jong gaat duurzaamheidsstrategie TAUW Group leiden

Vanaf 5 september gaat Jacolien Eijer-De Jong de duurzaamheidsstrategie van TAUW Group leiden en zorgdragen voor de implementatie daarvan. Voorheen was zij directeur van Koninklijke NLIngenieurs, de branchevereniging van (milieu)advies-, management- en ingenieursbureaus in Nederland.

Het gaat om een nieuwe functie bij TAUW, dat in zijn ‘2028 Ambition’ heeft vastgelegd Europees koploper te willen worden in duurzaamheidsoplossingen. Ralph van Roessel, de co-CEO van de TAUW Group, legt uit waarom deze nieuwe functie zo belangrijk is: “Met het oog op de uitdagingen van deze tijd zijn we ervan overtuigd dat advies- en ingenieursbureaus zoals TAUW het goede voorbeeld kunnen en moeten geven om de maatschappij te verduurzamen. Alleen naleving van de wetgeving is hiervoor niet voldoende; we moeten echt een stap verder gaan. We hebben de ambitie om koploper te worden op het gebied van duurzaamheidsoplossingen en willen in deze verduurzaming zo veel mogelijk impact creëren binnen de organisatie en bij onze projecten. We zijn verheugd dat we in Jacolien iemand hebben gevonden die onze ambities deelt en die ons als organisatie op koers houdt zodat we onze impact op het vlak van duurzaamheid vergroten.”

Onder de indruk

“Toen ik nog bij NLIngenieurs werkte, was ik onder de indruk van de innovatiekracht van ingenieurs op het gebied van verduurzaming,” vertelt Eijer. “In deze nieuwe functie krijg ik de kans om het duurzaamheidspotentieel van TAUW in zowel de dienstverlening als de bedrijfsvoering optimaal te benutten. Door duidelijke duurzaamheidsdoelen op te stellen en in te voeren, wil ik de transitie versnellen die al was ingezet bij TAUW Group. Dit sluit perfect aan bij mijn wens om de transitie naar een duurzame samenleving met zo veel mogelijk impact te laten slagen.”