Inzendingen Waterinnovatieprijs bekend

Huisartspraktijken die andere medicijnen voorschrijven om de waterkwaliteit te bevorderen, een verteltheatervoorstelling over de eeuwige drieging van water, tuinmeubelen die overtollig regenwater tijdelijk opvangen, waterbuffels die watergangen onderhouden en nieuwe, duurzame en goedkopere bekleding voor dijken. Dit is een slechts een greep uit de 159 binnengekomen inzendingen, 24 meer dan vorig jaar.

Baanbrekend
De Waterinnovatieprijs wordt uitgereikt voor het meest vernieuwende idee of baanbrekende initiatief dat toepasbaar is binnen de taken en verantwoordelijkheden van de waterschappen. De projecten zijn ingezonden in de categorieën 'Waterveiligheid', 'Schoon water', 'Voldoende water' en de nieuwe catergorie 'Waterbewustzijn'. De inzendingen zijn afkomstig van zowel overheden als van particulieren en bedrijfsleven. De jury wordt dit jaar voorgezeten door Lidewijde Ongering, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu,zij neemt het over van Annemieke Nijhof, CEO bij Tauw die de voorgaande drie edities de jury voorzat.

Begin november worden de genomineerden bekend gemaakt, op 17 november volgt de prijsuitreiking. Vorig jaar wonnen de projecten Dijken op veen, Wingssprayer, Inlaat op maat en Hoogwater op het schoolplein.