HPGen I-Series

HPGen I-Series is geschikt voor toepassingen in drinkwaterzuivering, industriële installaties, afvalwaterbehandeling en grootschalige landbouw door autonoom, schaalbaar, efficiënt en veilig genereren van waterstofperoxide

Waterstofperoxide is over het algemeen een krachtig oxidatiemiddel en wordt veel gebruikt in waterzuivering, van drinkwater tot industriële installaties. Bij hoge concentraties is het echter ook een gevaarlijke chemische stof, waarbij ontploffingsgevaar op de loer ligt. Het opslaan en vervoeren kan bijgevolg een uitdagende en kostbare aangelegenheid zijn, met risico’s voor werknemers.

HPGen maakt het mogelijk om volledig autonoom, veilig en betaalbaar ter plekke waterstofperoxide te genereren. Door direct waar het wordt ingezet Peroxide UltraPure™  te produceren in lage, veilige concentraties, verlaagt HPGen kosten van chemische grondstoffen en verbetert het de veiligheid van werknemers. Bovendien leidt gebruik van HPGen tot minder arbeid, opslag, transport en vergunningskosten met betrekking tot chemicaliën en bent u minder afhankelijk van toeleveranciers van chemische stoffen.

Het systeem wordt in de tuinbouw al door telers over de hele wereld gebruikt om hun planten een boost te geven en hun gewas te beschermen. Met de introductie van de I-Series komt het ter plekke genereren van waterstofperoxide ook binnen handbereik voor bedrijven in de drinkwaterzuivering en industriële installaties.

I-Series voor grootschalige toepassingen

De HPGen I-Series is speciaal ontwikkeld voor grootschalige toepassingen. Het robuuste systeem, schaalbaar in units vanaf 5 kg/dag, is uitermate geschikt voor geavanceerde oxidatieprocessen (AOP) voor drinkwaterzuivering, middelgrote tot grote koeltorens, afvalwaterbehandeling, en proceswaterbehandeling. De I-Series is ook geschikt voor behandeling van irrigatiewater op velden van 30 ha en meer, en kan volledig op maat worden gemaakt. Het systeem biedt de volgende voordelen:

  • Vrij van chemische grondstoffen – Alleen water, elektriciteit en lucht als input
  • > 99,99 % zuivere waterstofperoxide, zonder toevoegingen of andere stoffen
  • Veilig – veilige outputconcentratie, lage DC-spanning
  • Autonoom – volledig autonome werking
  • Kostenbesparend – bespaar op chemicaliën, opslag en transport
  • Milieuvriendelijk – Peroxide UltraPure™ wordt afgebroken in zuiver water en zuurstof

Meer informatie

Bent u op zoek naar een autonome, robuuste en schaalbare oplossing om waterstofperoxide te produceren voor waterzuivering? We voorzien u graag van meer informatie, of u nu actief bent in drinkwaterzuivering, industrie of grootschalige landbouw. Neem contact op zodat we samen een oplossing kunnen vinden voor uw waterzuiveringsprobleem.

Over HPNow

HPNow draagt bij aan het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van schoon water en waterzuivering middels autonome, veilige en duurzame oplossingen die ter plekke waterstofperoxide kunnen genereren. Met het hoofdkantoor in Kopenhagen en vertegenwoordigers in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië, helpen ze hun klanten met waterbehandeling in marktsegmenten variërend van landbouw tot visteelt en van industriële installaties tot drinkwaterzuivering. HPNow is marktleider in het ter plaatse genereren van waterstofperoxide, en is continu bezig hun technologie en producten verder te ontwikkelen om te voldoen aan groeiende marktbehoeften en een stijgende wereldwijde vraag.

Blijf op de hoogte en volg HPNow op LinkedIn en Facebook.

Klik hier voor meer nieuws.