Inschrijvingen Ingenieur van het Jaar en De Vernufteling geopend

Met de verkiezing ‘Ingenieur van het Jaar’ wordt zichtbaar gemaakt welke meerwaarde ingenieurs hebben voor de maatschappij en dat een ingenieursstudie een gevarieerd en aantrekkelijk carrièreperspectief biedt. De ingenieur die deze meerwaarde het beste laat zien, draagt een jaar lang de titel ‘Ingenieur van het Jaar’ en is daarmee ambassadeur van de techniek.

Projectenprijs ‘De Vernufteling’ maakt de techniek achter alledaagse zaken zichtbaar. Bedrijven, ingenieursbureaus en onderzoeksinstellingen kunnen projecten indienen om kans te maken op deze prestigieuze prijs. Het winnende project straalt vernuft uit en is bovendien van economisch en maatschappelijk belang.

Op de Dag van de Ingenieur op 18 maart 2015 wordt de Ingenieur van het Jaar bekendgemaakt en ontvangt de meest vindingrijke ingenieursoplossing De Vernufteling. De Dag van de Ingenieur is een initiatief van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en NLingenieurs. Het main event van deze dag vindt dit jaar plaats op de Universiteit Twente, waar technologisch talent en innovatie een hoofdrol spelen. Zo heeft Universiteit Twente al meer dan 700 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht. En stimuleert en faciliteert Kennispark Twente startende ondernemers. Daarnaast worden in het hele land activiteiten georganiseerd door musea, onderwijsinstellingen, media en bedrijven om het werk van ingenieurs en ingenieursbureaus over het voetlicht te brengen.
(Persbericht oktober 2014)