IFAT trekt 135.000 bezoekers uit 170 landen

De grote belangstelling voor de IFAT onderstreept volgens de organisatie dat de milieuvakbeurs de goede weg is ingeslagen. Er kwamen niet alleen meer bezoekers in vergelijking met voorgaande edities, ook het aantal exposanten groeide licht. Zo waren er in 2012 2939 exposanten uit 54 landen, terwijl dit jaar 3081 exposanten uit 59 landen hun producten en diensten aan het publiek lieten zien op een oppervlakte van in totaal 150 voetbalvelden.

Nederlandse watersector
Ook de Nederlandse watersector was met 50 bedrijven goed vertegenwoordigd op de beurs. Veertien daarvan kozen ervoor om zich te presenteren in het Holland Paviljoen van het NWP in samenwerking met de WaterAlliance en Aqua Nederland.Het open ontwerp van het paviljoen droeg in belangrijke mate bij aan de succesvolle ontmoetingen tussen de bedrijven en de bezoekers in een zeer levendige sfeer met productpresentaties, diverse recepties en live muziek. Andere bedrijven, waaronder Paques en Nijhuis Water, hadden een eigen stand in een van de enorme hallen.

Zuid-Afrika
De organisatie van de IFAT, Messe München, maakte vorige week bekend dat er in 2015 een vergelijkbare milieuvakbeurs komt in Zuid-Afrika. Daarbij ligt de focus vooral op de mijnbouwindustrie die volgens de OECD jaarlijks ruim 315 miljoen ton vervuild afvalwater produceert. Doel is om de mijnbouwbedrijven in contact te brengen met aanbieders van innovatieve oplossingen op het gebied van afvalwater, riolering en recycling. Het evenement vindt plaats in Johannesburg van 15 t/m 18 september 2015. De volgende IFAT milieuvakbeurs is van 30 mei tot 3 juni 2016 in München.