HydroNET wint Partners voor Water Award 2017

Het demonstratieproject werd ontwikkeld door een consortium bestaande uit HydroLogic, eLEAF, Waterschap Drents Overijsselse Delta, KNMI, Universiteit Twente en WineJob. De vakjury was met name onder de indruk van de innovatieve online toepassingen, de ambitieuze uitstraling en het feit dat het een direct meetbare bijdrage levert aan de verbetering van de wereldwaterproblematiek. Inmiddels zijn in Zuid-Afrika 25 contracten afgesloten om deze vorm van waterbeheer in te zetten.

De HydroNET Water Control Room geeft waterbeheerders in Zuid-Afrika online toegang tot de weer- en waterinformatie die zij nodig hebben. Terabytes aan data van ondermeer radars en satellieten worden vertaald naar beslissingsondersteunende dashboards. Deze dashboards maken de huidige en verwachte situatie van het watersysteem inzichtelijk. 

Trots
”We zijn trots dat we Zuid-Afrika hebben kunnen helpen met het aanpakken van de waterproblematiek. Dit project was de eerste stap naar duurzame business in Zuid-Afrika. Zo kunnen we Zuid-Afrikaanse waterbeheerders ook op de lange termijn blijven ondersteunen met innovatieve ict-oplossingen”, aldus Leanne Reichard, projectleider van het consortium en directeur bij HydroLogic.

Partners voor Water
Het Partners voor Water programma helpt Nederlandse ondernemers in de watersector hun expertise wereldwijd te delen en daarmee bij te dragen aan de oplossingen voor de waterproblematiek. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) en het Netherlands Water Partnership (NWP) voeren dit programma gezamenlijk uit in opdracht van de ministeries van Infrastructuur en Milieu, Economische Zaken en Buitenlandse Zaken.

Lees meer over het programma op www.partnersvoorwater.nl