Husqvarna Group investeert in Moleaer Inc.

Husqvarna Group heeft 7,5 miljoen USD durfkapitaal geïnvesteerd in Moleaer, een wereldwijde marktleider in geavanceerde nanobubble-technologie. Moleaer ontwerpt en produceert nanobubble-systemen op industriële schaal die buitengewone verbeteringen leveren in duurzame voedselproductie, chemicaliënvrije waterbehandeling en de terugwinning van natuurlijke hulpbronnen.

“Om onze positie als wereldwijde marktleider te behouden, moeten we altijd op zoek naar de nieuwste innovaties, en we zien ernaar uit deel uit te maken van de reis die Moleaer aflegt, in de hoop samen nieuwe duurzame toepassingen te ontwikkelen,” zegt Henric Andersson, President en CEO van Husqvarna Group.

Moleaer is de zevende investering voor het durfkapitaalfonds van Husqvarna Group, waarbij het doel is te investeren in vernieuwende technologieën en producten die de productsegmenten van de Group verder kunnen versterken. Door in Moleaer te investeren kan Husqvarna het potentieel van nanobubble-technologie onderzoeken bij het aanpakken van belangrijke aan het milieu gerelateerde uitdagingen, zoals waterschaarste.

“Deze investering stelt Husqvarna in staat nieuwe mogelijkheden te ontdekken die resulteren uit een technologie die belangrijke duurzaamheidsuitdagingen aangaat binnen relevante werkterreinen, zoals land- en tuinbouw,” zegt Mark Johnson, hoofd van Husqvarna’s Corporate Ventures.

“Husqvarna deelt onze passie voor innovatie en duurzaamheid en we kijken ernaar uit samen te werken om tegemoet te komen aan de behoefte aan producten die industrieën helpen zich aan te passen aan veranderende klimaatomstandigheden en om vitale hulpbronnen te beschermen,” zegt Nick Dyner, CEO van Moleaer. “Deze investering stelt ons in staat onze aanwezigheid in Europa verder uit te breiden en de ontwikkeling van meer producten en innovaties te versnellen om industrieën te helpen het milieu te beschermen en water op efficiëntere wijze te benutten.”

Husqvarna Group Ventures

Husqvarna Group Ventures is op zoek naar startups om in te investeren en mee samen te werken, waarbij de industriekennis en het distributienetwerk van Husqvarna Group waarde zal creëren en deze bedrijven zal helpen op te schalen. Moleaer is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop Husqvarna Group in een vroeg stadium in wil stappen om bij te dragen aan het ontwikkelen van klantoplossingen.

Moleaer Inc

Moleaer™ is de marktleider in nanobubble-technologie, met meer dan 1500 installaties van nanobubble-generatoren in meer dan 30 landen. Het bedrijf zet het unieke vermogen van nanobubbles in om prestaties en productiviteit van veel van ’s werelds meest essentiële industriële processen te verbeteren en verhogen, de kracht van water te ontsluiten om boeren te helpen meer voedsel te telen, bedrijven in staat te stellen hun waterbehoeften effectiever en efficiënter te managen, en waterecosystemen duurzaam te herstellen zonder toegevoegde chemicaliën.

Nanobubbles zijn 2500 keer kleiner dan een korrel zout, en maken het mogelijk om meer te doen met minder water. Ze verzadigen het water met zuurstof, vormen natuurlijke oxidanten voor desinfectie, verbeteren plantgezondheid en verhogen het vermogen van water om in bodem en steen door te dringen. Moleaer’s gepatenteerde nanobubble-technologie biedt ook de hoogste overdrachtsratio van zuurstof in de beluchtings- en gasinfusie-industrie, met een efficiëntie van meer dan 85 procent per voet water. De nanobubble-generatoren van het bedrijf zijn een rendabele, chemicaliënvrije oplossing die bewezen heeft duurzame voedselproductie te verhogen, gebruik van chemicaliën te verminderen, waterecosystemen te herstellen en terugwinning van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren. De technologie van Moleaer is bewezen door uitgebreid onderzoek en gerenommeerde universiteiten.

Zie voor meer informatie: www.Moleaer.com