Hoogefficiënte circulatiepompen in XXL-formaat

Standaard hebben alle pomptypes interfaces en functies voor de verwerking van gebouwtechnische standaardsignalen. Zo kunnen alle Calio pompen via de geïntegreerde Modbus interface in automatiseringssystemen worden opgenomen. Twee pompen kunnen zonder extra software- of hardware-modules parallel als hoofd- en reservepomp draaien. De pompen draaien daarbij tijdafhankelijk wisselend terwijl bij storing automatisch  wordt omgeschakeld. Op deze manier kunnen vaak investerings- en inbedrijfnamekosten worden verlaagd. Extra product-geïntegreerde analoge en digitale interfaces zijn beschikbaar.
Aanzienlijke kostenbesparingen zijn verder mogelijk dankzij de nieuw ontwikkelde bedrijfssoftware met de energiebesparingsfunctie Eco-Mode. Deze bedrijfstand vormt een aanvulling op de gangbare bedrijfstanden constante- en proportionele drukregeling alsmede bedrijf met vast toerental.
Het gebruikersinterface in combinatie met het geïntegreerde display en de symbolen voor de bedrijfstoestand vereenvoudigen de bediening. De gebruiker  krijgt de actuele vermogensopname in Watt en de capaciteit in kubieke meters aangegeven. Evenals de kleinere Calio voldoen ook de nieuwe pompen aan alle gangbare efficiëntievoorschriften.
Met een mediumtemperatuur-traject van –10 °C tot + 110 °C kunnen de nieuwe aggregaten voor een breed toepassingsgebied van verwarmingswater tot koelmiddeltransport alsmede voor industriële circulatiesystemen worden ingezet. De pompen zijn standaard voorzien van warmte-isolatieschalen. Voor koudetoepassingen zijn optioneel ook diffusiedichte isolatieschalen verkrijgbaar. De bouwvorm met flensaansluiting maakt ook in moeilijke inbouwsituaties probleemloze montage mogelijk.


KSB presenteert nieuwe grote pomptypen van de serie Calio

Naar de Bedrijvenregistervermelding van KSB Nederland B.V.
(persbericht april 2015)