Holle Bolle Boei zorgt voor schone grachten op Koningsdag

De Holle Bolle Boei heeft een doorsnede van 2,20 meter en steekt 3 meter boven water uit. Mensen die afval in zijn mond gooien, worden door de Holle Bolle Boei mondeling bedankt voor het schoonhouden van de grachten: “Lekker bezig ouwe!”, “Bedankt gap!”, “Toppie moppie!” etc. De Amsterdamse teksten zijn ingesproken door Ton Kas, een Amsterdamse acteur bekend van Het Schaap met de Vijf Poten, Plan C en Mannenharten.

Schoon water
Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk afval in het water terecht komt op een van de drukste dagen van het jaar, plaatst Waternet ook vier afvalboten in de grachten. Medewerkers van Waternet delen vuilniszakken uit aan alle feestvierders in bootjes. En voor iedereen die nattigheid voelt: Waternet plaatst op Koningsdag ook drie toileteilanden in het water.

Mensen die door Amsterdam willen varen op Koningsdag kunnen de gratis app VaarWater van Waternet downloaden. Speciaal voor Koningsdag is er een oranjeversie. Hierin staan de Koningsdagvaarroute, de locatie van De Holle Bolle Boei, afvalboten en toileteilanden. De app werkt ook zonder mobiel internet.

Meer informatie op: www.waternet.nl/koningsdag


De Holle Bolle Boei steekt 3 meter boven water uit.