Holland on the Hill Heineken Award voor Arcadis-ceo Peter Oosterveer

Peter Oosterveer, ceo van Arcadis, ontving in Washington op Capitol Hill uit handen van de Nederlandse ambassadeur de 2021 Holland on the Hill Heineken Award voor zijn positieve bijdrage aan de economische relatie tussen Nederland en de Verenigde Staten. Volgens ambassadeur André Haspels loopt Arcadis voorop bij het creëren van effectieve oplossingen op het gebied van waterbeheer, bescherming tegen overstromingen, veerkracht, duurzaamheid, sanering en mobiliteit.

“Onder leiding van Peter Oosterveer zet Arcadis zijn expertise in om klimaatverandering, verstedelijking en digitalisering het hoofd te bieden, enkele van de grootste gedeelde uitdagingen van onze tijd. En daarbij dienen Oosterveer en Arcadis als illustratie en inspiratie voor hoe Nederland en de Verenigde Staten kunnen samenwerken voor het welzijn van hun mensen. Die strategie is niet alleen ‘good business’, maar ook goed voor de planeet”, aldus de ambassadeur.

Arcadis werkt onder meer samen met het New York Department of Health om afvalwater te analyseren en daarin sporen van Covid-19 te detecteren. Ook hielp het ingenieursbureau bij de ontwikkeling van de nieuwe waterkering van New Orleans, na orkaan Katrina, en leverde het oplossingen voor het puinruimen en schoonmaken na de bosbranden in Californië.

“Klimaatverandering is de meest urgente uitdaging van onze tijd”, sprak Oosterveer bij de ontvangst van de Award. “Met de oplossingen die we onze klanten bieden, willen we de reductie van koolstofemissies versnellen, de energietransitie ondersteunen en de wereld veerkrachtiger maken voor het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering. De VS en Nederland leren al lang van elkaar om veerkrachtige klimaatoplossingen te ontwikkelen. Namens Arcadis voel ik me vereerd erkend te worden voor ons werk om het overstromingsrisico over de grenzen heen te verminderen en veerkrachtige gemeenschappen te creëren. We kijken ernaar uit om nieuwe, krachtige benaderingen te ontwikkelen die het klimaatrisico in de VS en Nederland aanpakken.”

De Holland on the Hill Heineken Award, vernoemd naar Freddy Heineken, eert een ondernemer die een substantiële en positieve impact heeft gehad op de economische banden tussen Nederland en de Verenigde Staten. Eerdere ontvangers zijn: Michelle Browdy van IBM in 2020, Alexander R. Wynaendts van Aegon in 2019, David Hyman van Netflix in 2018, Dick Boer van Ahold Delhaize in 2017, Victoria B. Mars van Mars Inc. in 2016, Paul Polman van Unilever in 2015 en Werner Vogels van Amazon.com in 2014.