Hoe verleng ik de levensduur van mijn pH sensor?

Maar net als het verkrijgen van een accurate pH meting, is het vaak moeilijk om een bepaalde levensduur van een pH-sensor te voorspellen. Zelfs voor één en dezelfde toepassing kan de levensduur sterk variëren. Dit betekent niet dat je als engineer met lege handen staat. De levensduur van een pH-sensor hangt namelijk af van verschillende factoren die beïnvloed kunnen worden. 

De vier belangrijkste factoren zijn:
Kalibratie | Hoewel de kalibratie zelf niet direct de levensduur van een pH-sensor beïnvloedt, kan onjuiste kalibratie wel leiden tot onnodige vervanging van sensoren. Dit wordt dan veroorzaakt een verkeerde interpretatie van de kalibratie. 

Onderhoud | Het schoonmaken en periodiek onderhouden van sensoren is cruciaal. De meetresultaten verkregen met vervuilde sensoren kunnen leiden tot trage response, of erger, een totaal verkeerde metingen. Mede daarom is goed onderhoud erg belangrijk.

Engineering Vaardingheden | Een pH-sensor is een zeer technisch, precisie-instrument. pH sensoren vereisen vaak specifieke technische vaardigheden. Zonder gedegen kennis is het lastig om het meest optimale resultaat te verkrijgen.

Sensor Selectie | De belangrijkste factor bij het verkrijgen van de best mogelijke prestaties is sensor selectie. Het selecteren van de verkeerde pH-sensor voor uw toepassing kan de levensduur aanzienlijk verlagen.

Het optimaliseren van de bovenstaande vier factoren zal de stand tijd van een pH sensor aanzienlijk verbeteren en daarmee het rendement van de hele pH meetloop. 

Wil je meer weten over hoe je de levensduur van pH-sensoren kunt verlengen, download dan nu het pH-sensor levensduur eBook. In dit eBook leest u meer over de vier belangrijkste factoren die de pH-sensor leven bepalen, en hoe je de levensduur van pH sensoren kunt verlengen. 

Download het gratis pH Sensor Lifetime eBook