HAUS Europe BV produceert naast decanters, separatoren en turbo blowers ook al enige jaren een gamma aan schroefpersen. Om de kwaliteit en performance van deze machines te demonstreren heeft HAUS een demonstratie-skid gemaakt.

Dit skid is opgebouwd met de schroefpers, slib voedingspomp, polymeer aanmaakstation, flocculator en polymeerdoseerpomp. Het unieke tweetraps systeem van HAUS met bewegende schijven én filterkorf zorgt voor een optimale ontwatering en een zo schoon mogelijk filtraat. Voor het recirculeren van het filtraat uit de filterkorf is een extra pomp op het skid gemonteerd. Uiteraard zijn de schroefpersen volledig opgebouwd uit RVS en worden deze compleet geleverd met besturingskast waarin ook de besturing van de randapparatuur kan worden opgenomen.

Een flocculatietank met pre-filtratie en flocculator kunnen als optie worden meegeleverd, evenals het polymeer-aanmaakstation. Er zijn op dit moment een drietal verschillende modellen beschikbaar met een DS-belasting van 40-240 kg/uur. Voor het inplannen van een demonstratie zien wij u graag op onze stand, waar u ook het skid kunt bewonderen en een verdere uitleg kunt krijgen over de schroefpers in het algemeen en specifiek over het unieke tweetraps systeem.

Vanzelfsprekend heeft HAUS ook één van de decanters uit de DDE-serie op de stand staan. Ook daarover kan informatie worden ingewonnen. Graag tot ziens op Aqua Nederland!

Standnr. J.129