Hatenboer-Water levert drinkwatersysteem voor offshore windpark

De Nederlandse waterbehandelingsspecialist Hatenboer-Water leverde onlangs een op maat gemaakte zuiveringsinstallatie aan een wereldwijde bouwer van offshore-platformconstructies. Het project omvat het ontwerp en de engineering van het complete systeem, evenals constructie, plaatsing en inbedrijfstelling.
Optimale efficiëntie in ontwerp en gebruik
Het drinkwatersysteem van Hatenboer-Water zuivert water middels een twee-staps desinfectieproces vanaf de opslagtank tot aan het distributiepunt. Verkoopmedewerker Bart Friso vertelt: “Het is een bijzonder project voor ons, aangezien er voor een onbemand platform specifieke eisen gelden voor wat betreft hun watervoorzieningen. Daarnaast was er haast geboden en hebben we het complete project van start tot einde binnen 8 weken kunnen opleveren. Best een mooi resultaat als je bedenkt dat alles op maat, zeer compact en robuust is ontworpen!”
Drinkwater voor een onbemand platformOnbemande offshore platformen functioneren geheel zelfstandig. Toch is er een watervoorziening aan boord nodig voor technische toepassingen als de scheiding van olie en water, maar ook voor het schoonhouden van het platform en de vereiste nooddouche. Het platform van dit project is inmiddels geïnstalleerd in een windpark aan de Duitse kant van de Noordzee.Hatenboer-Water heeft een lange historie in de waterwereld. Al ruim honderd jaar is het bedrijf een internationaal vooraanstaande leverancier van complete wateroplossingen. Bij Hatenboer-Water worden installaties zelf ge-engineerd, gebouwd en factory-tested. Naast high-spec watermakers heeft Hatenboer-Water ook standaardseries die leverbaar zijn vanuit voorraad. Meer informatie: www.hatenboer-water.com.