Hans Peters (Dunea) benoemd tot Maintenance Manager van 2015

Hans Peters (Dunea) benoemd tot Maintenance Manager van 2015

Hans Peters (55), teammanager Werktuigbouw en Infra bij Dunea Drinkwaterbedrijf is benoemd tot Maintenance Manager van het jaar 2015. Als onderhoudsprofessional was hij één van de drie finalisten om in de strijd om deze titel, die eerder door bedrijven als AkozNobel, DAF, NAM en BP in de wacht werden gesleept.

NVDO
Met deze wedstrijd beloont de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) in samenwerking met iMaintain jaarlijks de manager die een duidelijke visie op onderhoud heeft omgezet in een resultaatgericht beleid. Deelnemers leveren een uitgebreid gedocumenteerd dossier aan, dat antwoord geeft op vragen als ‘Wat is de onderhoudsstrategie’ en ‘Hoe draagt de onderhoudsafdeling bij aan veiligheid, continue verbetering en duurzaamheid’.
De jury bestaat uit ervaren vakgenoten, waaronder titelhouder Johan Wolt (AkzoNobel).
Op 19 maart werd tijdens de afsluiting van het congres ‘Goud’ in Ahoy, Rotterdam, de benoeming van Hans Peters bekend gemaakt. 

Boegbeeld
De titelhouder is komend jaar boegbeeld van de Nederlandse onderhoudssector, die een omvang heeft van tussen de 30 en 35 miljard euro, maar liefst 4 procent van het Bruto Binnenlands Product en waar zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals werkzaam zijn. 
De jury oordeelde dat Peters in staat is om op een aimabele en professionele manier buiten de directe maintenancescope op te treden. Dat doet hij bijvoorbeeld in de keten met collega drinkwaterbedrijven.Productie en Onderhoudsafdelingen binnen Dunea werken nauw met elkaar samen, mede dankzij de inspanningen Peters.