Burgemeester Aboutaleb reikte de prijs vrijdag 16 november uit in de Kunsthal in Rotterdam. (foto: Twitter).

Ina Adema, Roelof Bleker, Ingwer de Boer, Jos Dijkman, Jorien Douma, Regina Havinga, Nol Hooijmaijers, Robbert de Koning, Niko Poolen, David van Raalten, Dirk Sijmons en Gert Verzijl ontvingen vrijdag 16 november in de Kunsthal in Rotterdam de Maaskantprijs uit handen van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en voorzitter van het bestuur van Stichting Rotterdam-Maaskant.

De twaalf waterprofessionals kregen de prijs in de Kunsthal in Rotterdam vanwege de wijze waarop zij invulling hebben gegeven aan een uniek samenwerkingsprogramma. Volgens de jury heeft dit netwerk een veiliger land met een kwalitatief zeer hoogwaardige landschappelijke én stedelijke inrichting tot stand gebracht.

Architect Hugh Maaskant werd op 17 augustus 1907 in Rotterdam geboren en overleed in 1977. In Rotterdam bouwde Maaskant onder meer het Groothandelsgebouw, het Hilton hotel, het Technikon met sportfaciliteitentoren en het Hofpleintheater, de Euromast en het Sparta Stadion. Hij had groot respect voor diegenen die in staat waren hun kennis van en liefde voor de bouwkunst over te dragen en te propageren. Om deze activiteiten te belonen, richtte hij in 1976 de Stichting Rotterdam-Maaskant op.